Adauta, vil·la

Taxonomia

Codi

Nota(es) d'abast

Nota(es) sobre l'origen

Mostra la nota(es)

Termes jeràrquics

Adauta, vil·la

Termes equivalents

Adauta, vil·la

Termes associats

Adauta, vil·la

15 Descripció arxivística results for Adauta, vil·la

15 resultats directament relacionats Exclou els termes específics

Mobiliari per a rebedor-saleta despatx

Mobles realitzats per al segon rebedor-saleta escriptori d'estil anglès, per a Adauta Boada Vídua de Torres, per al seu habitatge de La Garriga.

Número 0544. Armari

Armari de dos portes i dos calaixos. Moble realitzat per al segon rebedor-saleta escriptori d'estil anglès, per a Adauta Boada Vídua de Torres, per al seu habitatge de La Garriga. Realitzat amb caoba de Mèxic amb plafons de berruga de freixe amb incrustacions d'alzina, "oeil vermeil" i arrel de noguera. Al plafó requadrat hi ha la inscripció "Pax Vobis" gravat i daurat amb or fi i plafons de berruga d'om, amb altres fustes incrustades. El moble té un calaix i dos compartiments especials per a paraigües adossats a les portes.

Número 0545. Escriptori de senyora i cadira de braços

Escriptori de senyora i cadira de braços. Està entapissada amb pell artificial. és d'estil anglès, amb el mateix tipus de fustes que l'armari. Amb un compartiment per a paper de sobres i tinter. La cadira de braços està folrada amb pell artificial amb claus folrats de pell.

Número 0546. Paravent

Paravent de tres fulles amb vidres retallats i plafons. Del mateix estil i fustes que els altres mobles a joc, amb vidres retallats als plafons superiors i folrat per les dues cares amb "moiré" de seda rosa als plafons inferiors, amb sòcols de pell artificial.

Número 0560. Armari tancat

Armari tancat. És de tres cossos amb mirall bisellat. Encàrrec d'Adauta Boada, Vídua de Torres, per a vil·la Adauta de La Garriga.

Número 0562. Llit

Llit individual. Es tracta d'un llit de sis pams amb la imatge del Sagrat Cor, pintada per Juli Borrell. Segons l'esborrany de factures va cobrar 750 ptes per aquesta feina. Més tard, el 15 de juliol de 1907, també Antònia Puget, Vídua de Forasté, va encarregar una imatge com aquesta i la van emmarcar amb fusta de caoba i incrustacions. El model està clarament influenciat per un dormitori de Majorèlle reproduït a Art et Decoration l'any 1900, del mobiliari presentat a l'Exposició Universal de Paris.

Número 0565. Reclinatori transformable

Reclinatori transformable. El templet era giratori i estava construït amb vitralls d'estil de forma corbada, segons un motlle. El cos del reclinatori era transformable en bidet.

Número 0690. Lavabo

Lavabo de fusta de noguera. Conté una palangana ovalada, marbres blancs, mirall i ornaments de metall. Amb data 1 d'octubre, Adauta Boada, Vídua de Torres encarrega un lavabo amb fusta de noguera i plafons de berruga, amb una gran palangana anglesa ovalada, marbres blancs, mirall bisellat i ornaments de metall llavorat.

Número 0691. Mampara neogòtic-modernista

Mampara neogòtic-modernista doble amb vitralls i plafons entapissats de pell. Amb data de 1 d'octubre, Adauta Boada, Vídua de Torres encarrega una mampara doble amb vitralls i plafons entapissats de pell, per a la seva casa de La Garriga, Vil·la Adauta.