Fonds MDB ADI - ADI FAD

Correspondència 1957-1967, 1990-1991 Productes presentats al premi Delta d'Or ADI/FAD de 1961. Llistat Jurat i productes guardonats amb el premi Delta d'Or ADI/FAD de 1961. Llistat Producte nº 011, llum de peu TMC, candidat al premi Delta d'Or ADI/FAD de 1961. Fitxa Imatge llum de peu TMC. Fotografia Producte nº 012, setrilleres, candidat al premi Delta d'Or ADI/FAD de 1961. Fotografia Fotografia del producte nº 012, Setrillera, candidat al premi Delta d'Or ADI/FAD de 1961. Fotografia Llistat de productes dels Premis Delta de 1964 Jurat internacional dels Premis Delta 1964 Acta del jurat dels Premis Delta 1964 Pinces de gel d'André Ricard. Fotografia Sigvard Bernadotte a la seva arribada a l'aeroport de Barcelona. Fotografia Objectes seleccionats Premis Delta 1986 Full d'inscripció selecció ADI FAD 1986. Llum Anade
Original Digital object not accessible

Identity area

Reference code

ES MDB MDB ADI

Title

ADI FAD

Date(s)

 • 1957- (Creation)

Level of description

Fonds

Extent and medium

308 capses d'arxiu, 51 àlbums de fotografies, 15 capses de CD-ROM, 4 planeres.

Context area

Name of creator

(1960 /)

Administrative history

L’Agrupació de Disseny Industrial del Foment de les Arts Decoratives (ADI FAD), neix sota el nom d'Instituto de Diseño Industrial de Barcelona, el 1957. Davant les dificultats per a aconseguir una autorització oficial pel reconeixement de l’associació, els seus representants decideixen oficialitzar-la com a secció d’una entitat que ja existia, Foment de les Arts Decoratives. L’entitat finalment es va constituir sota el nom d’Agrupació de Disseny Industrial del Foment de les Arts Decoratives, (ADI-FAD), el 1960. Des d’un primer moment, i com a entitat pionera en disseny industrial al país, l’entitat treballà per la promoció del disseny amb l’organització de conferències, exposicions i seminaris, però per sobre de tot destaca per la creació dels Premis Delta el 1961. Aquests premis distingien anualment els productes de fabricació nacional que destacaven tant pel seu disseny com per la seva funcionalitat. Convertits en referents de la innovació en el disseny a Espanya, aquests premis es complementaren a partir del 1976 amb la Medalla ADI, que distingia els productes presentats per estudiants de disseny de tot el país. Ambdós premis mantingueren una continuïtat anual fins el 1993, moment en que passaren a ser bianuals, esquema que es repeteix fins a l’actualitat. Aquesta activitat de promoció del disseny es complementava amb activitats més corporativistes, com la borsa de treball, l’assessorament jurídic o la difusió dels projectes realitzats pels associats entre el món empresarial. Com a única institució dedicada al disseny industrial a Espanya, ADI FAD va assumir des dels primers anys de la seva existència la representació del disseny industrial espanyol dins les associacions internacionals de disseny, com ICSID o BEDA. Membre permanent de les comissions executives de les dues entitats durant les dècades de 1960 i 1970, el ressò internacional d’ADI FAD arribarà amb l’organització de l’assemblea i el congrés general de l’ICSID a Eivissa el 1971. Durant les dècades de 1980 i 1990 l’aparició d’altres associacions dins l’àmbit del disseny nacional, que treballaven més enfocades a resoldre els problemes professionals dels seus associats, farà que ADI FAD centri la seva actuació en la promoció del disseny industrial i l’organització del Premis Delta i la Medalla ADI.

Archival history

Immediate source of acquisition or transfer

Content and structure area

Scope and content

El fons comprèn la documentació generada per l’Agrupació des dels seus inicis. Conté els documents fundacionals i els que procedeixen de les activitats de gestió pròpies d’una entitat (òrgans de govern, organització i administració, gestió dels sistemes d’informació, gestió dels recursos humans i econòmics, assumptes jurídics).

També recull els documents relacionats amb les relacions exteriors de l’entitat, la seva projecció pública, comunicació i participació en entitats vinculades.

Quant a les seves activitats específiques, compta amb els documents derivats de la seva missió de promoció del disseny industrial i de servei als associats.

Destaca, per la seva extensió, la documentació relacionada amb l'organització dels premis Delta i Medalla ADI, que comprèn tant la seva gestió administrativa, com els documents gràfics de les peces presentades, premiades i exposades.
El fondo està obert, incorporant transferències periòdiques de la documentació semiactiva que segueix generant ADI-FAD.

Appraisal, destruction and scheduling

Accruals

System of arrangement

El fons està dividit en 9 seccions:

 • Organització i gestió
 • Gestió de la informació i les comunicacions
 • Relacions públiques i externes
 • Gestió dels recursos humans
 • Gestió dels recursos financers
 • Gestió del patrimoni
 • Legislació i assumptes jurídics
 • Promoció del disseny industrial
 • Serveis als associats

Conditions of access and use area

Conditions governing access

Conditions governing reproduction

Language of material

Script of material

Language and script notes

Physical characteristics and technical requirements

Finding aids

Allied materials area

Existence and location of originals

Existence and location of copies

Related units of description

Related descriptions

Notes area

Alternative identifier(s)

Access points

Subject access points

Place access points

Name access points

Genre access points

Description control area

Description identifier

Institution identifier

MDB

Rules and/or conventions used

NODAC (2007) ; ISAD (G) 2004

Status

Final

Level of detail

Full

Dates of creation revision deletion

Data de creació: 13 d'agost de 2012.

Language(s)

 • Catalan

Script(s)

 • Latin

Sources

Digital object (External URI) rights area

Digital object (Reference) rights area

Digital object (Thumbnail) rights area

Accession area

Related subjects

Related people and organizations

Related genres

Related places

Physical storage

 • Capsa d'arxiu (Gran format): AL0024, carpeta 01