Estris de taula

Taxonomia

Codi

Nota(es) d'abast

Nota(es) sobre l'origen

Mostra la nota(es)

Termes jeràrquics

Estris de taula

Termes equivalents

Estris de taula

Termes associats

Estris de taula

61 Descripció arxivística results for Estris de taula

61 resultats directament relacionats Exclou els termes específics

Authentics

Conjunt de documents de l'empresa Artipresent sota la marca Authentics. Inclou informació i imatges dels nous productes de l'agost del 2000, el llistat de preus d'exportació de l'any 2000, nota informativa als clients amb la declaració d'insolvència de l'empresa.

Catàleg de Disform. Novedades 1975.

Catàleg de l'empresa Disform, editora de la glaçonera Polar, amb les novetats presentades el 1975. Disform es dedicava a l'edició de mobles, objectes i complements per a l'hàbitat. En el catàleg presenta com a novetat la glaçonera Polar de Fernando Amat. Descriu les seves principals característiques, que són els materials emprats (metacrilat i porexpan) i la seva transparència, que permet veure les petites esferes de porexpan, tret que representava un dels atractius del producte.

Catàleg de Disform, col·lecció Habitat

Catàleg de la col·lecció Habitat de Disform que inclou la glaçonera Polar dissenyada per Fernando Amat. Descriu les principals característiques que són els materials emprats (metacrilat i porexpan) i la transparència que permet veure les petites esferes de porexpan, aquest tret era un dels atractius principals del producte.

Correspondència entre Fernando Amat i Artipresent.

Carta de Fernando Amat a l'empresa Artipresent, propietària de la marca Authentics, oferint la reedició de la glaçonera. Sota la marca Authentics es comercialitzava una àmplia gamma de productes de parament per a la llar de bon disseny i preus competitius. Aquests productes tenien molt bona acceptació a Vinçon, botiga de la qual Fernando Amat era propietari. És per això que Amat va pensar que un producte com la glaçonera podria ser del seu interès. Poc després de l'enviament d'aquesta carta es van produir canvis importants en l'empresa i va haver-hi un gir en la política de disseny i al cap de poc temps la marca Authentics va desaparèixer. La proposta no es va arribar mai a materialitzar.

Esbossos Glaçonera Polar

Esbossos de secció de la planta i l'alçat de la glaçonera Polar. Apareix també un esbós en perspectiva i alçat del detall d'una altra possibilitat d'agafador amb un volum que sobresurt del cos de la glaçonera.
Es tracta de l'estudi per generar un perfil inferior asimètric, que crees en l'objecte una incisió per permetre'n la subjecció amb una mà mentre amb l'altre es podia accedir al contingut. Aquesta possibilitat es va desestimar per a la versió final en que el centre de la base quedava més endinsat que el perímetre, facilitant així la subjecció des de qualsevol punt.

Esbossos Glaçonera Polar

Alçats i perspectives de la glaçonera Polar. Es tracta de l'estudi per generar un perfil inferior asimètric amb una incisió per permetre'n la subjecció amb una mà mentre amb l'altre es podia accedir als glaçons. Aquesta possibilitat es va desestimar per a l'opció final en què el centre de la base quedava més endinsat que el perímetre, permetent així la subjecció des de qualsevol punt. Els dibuixos en perspectiva mostren diverses possibilitats de com definir el perfil inferior per aconseguir-la.
El recurs de l'aïllament ja estava definit en aquest punt del disseny, com mostra l'alçat superior dret en què es pot veure dibuixada la doble paret que conté les boletes de porexpan.

Fotografia d'un aparador de Vinçon dedicat a la glaçonera Polar

Aparador de Vinçon dedicat a la Glaçonera Polar, producte dissenyat per Fernando Amat i produït per Disform. El recurs del maniquí amb ulleres, mig amagat per una "muntanya" de caixes de la glaçonera, va causar un gran impacte i va fer que a la botiga es vengués molt bé. L'aparador, probablement, va ser dissenyat per el mateix Fernando Amat.

Glaçonera Polar. Fernando Amat

Carpeta amb conjunt de documents referents a la producció de la glaçonera La Polar. Inclou pressupost de producció de l'empresa Serplastic , imatges de la glaçonera, correspondència amb l'empresa Artipresent GmbH per incloure-la a la cartera de productes de la marca Authentics, llista de preus dels productes Authentics i retall de paper amb les dades de contacte l'empresa Tecno Fabriplast.

Joc de cafè i de te Ona. Cafetera. Plànol

Plànol de secció de la cafetera del joc de cafè Ona. Indica la capacitat (1380 cc). Es pot apreciar l'ús de la forma el·líptica pot freqüent en aquells moments i que es pot aplicar gràcies a l'ús de recursos informàtics en el procés de disseny. Còpia.

Joc de cafè i de te Ona. Lletera. Plànol

Plànol de planta i secció amb cotes de la lletera del joc de cafè Ona. Indica la capacitat (560 cc). Es pot apreciar l'ús de la forma el·líptica pot freqüent en aquells moments i que es va poder aplicar gràcies a l'ús de recursos informàtics en el procés de disseny. Còpia.

Joc de cafè i de te Ona. Lletera. Plànol

Plànol de secció de la lletera del joc de cafè Ona. Indica la capacitat (560 cc). S'Indiquen les cotes de l'el·lipse que genera la forma de la lletera. Es tracta d'una figura poc utilitzada per realitzar aquest tipus d'objectes degut a les dificultats que implicava realitzar-la, en aquest cas va ser fonamental l'ús de recursos informàtics en el procés de disseny. Còpia.

Joc de cafè i de te Ona. Sucrera. Plànol

Plànol de secció amb cotes de la sucrera del joc de cafè i de té Ona. Inclou detall de la nansa. Indica la capacitat (268 cc). Es pot apreciar l'ús de l'el·lipse per generar tant la sucrera com la nansa. Es tracta d'una forma poc freqüent en aquells moments i que es va poder aplicar gràcies a l'ús de recursos informàtics en el procés de disseny. Còpia.

Joc de cafè i de te Ona. Tassa de cafè. Plànol

Plànol d'un element de la vaixella Ona, una tassa de cafè. Conté una vista de planta, una de secció, un alçat i una de detall de la nansa. Conté la mida de la capacitat (90 cc). Fotocòpia.

Joc de cafè i de te Ona. Tetera. Plànol

Plànol d'un element de la vaixella Ona, una tetera. Conté una vista de planta i un detall, totes dues amb mides. Conté la mida de la capacitat (980 cc). Fotocòpia.

Plànol de la Glaçonera Polar

Plànol de secció interior i d'alçat de la glaçonera Polar. El dibuix corresponent a la secció interior (esquerra) mostra l'encaix de la tapa i la base, per facilitar l'acció de servir els glaçons, a més de l'efecte generat per les boletes de porexpan amb què s'omple l'espai existent entre les parets que formen tant la tapa com el recipient. El porexpan s'utilitza per assolir l'aïllament tèrmic. A la dreta es pot veure el dibuix del perfil del volum exterior de l'objecte. Amb segell de l'Estudio Vinçon i indicació de materials. Escala 1:1. Estudio Vinçon estava integrat per Fernando Amat i Paco Bosch i es dedicava principalment a projectes d'interiorisme.

Plànol i esbossos de la glaçonera Polar

Plànol que mostra una secció de l'interior i un alçat de l'exterior de la glaçonera Polar. El dibuix corresponent a la secció interior (esquerra) mostra l'encaix de la tapa i la base, per tal de facilitar el servei del gel, a més de l'efecte generat per les boletes de porexpan amb què s'omplia l'espai existent entre les parets que formen tant la tapa com el recipient. El porexpan s'utilitzaba per assolir l'aïllament tèrmic. A la dreta es pot veure un alçat de l'exterior de l'objecte. Al voltant del plànol apareixen diversos esbossos a llapis amb detalls constructius i d'unió de peces amb cotes. Amb segell de l'Estudio Vinçon. Escala 1:1. Estudio Vinçon estava integrat per Fernando Amat i Paco Bosch i es dedicava principalment a projectes d'interiorisme.

Safata Foix. Esbossos

Conjunt d'esbossos i proves prèvies per al disseny de la safata Foix. Algun dels documents és una còpia.

Vaixella Ona. Bol 1. Plànol

Plànol d'un element de la vaixella Ona, un bol. Conté una vista de planta, una de secció, una de secció amb mides i una de detall de la nansa. Conté la mida de la capacitat (330 cc). Conté l'anotació manuscrita "Bol 1". Fotocòpia.

Vaixella Ona. Bol 2. Plànol

Plànol d'un element de la vaixella Ona, un bol. Conté una vista de planta, una de secció, una de secció amb mides i una de detall de la nansa. Conté la mida de la capacitat (330 cc). Conté l'anotació manuscrita "Bol 2". Fotocòpia.

Vaixella Ona. Ensaladera. Plànol

Plànol d'un element de la vaixella Ona, una ensaladaera. Conté una vista de secció i la mida de la capacitat (3000 cc). Fotocòpia.

Vaixella Ona. Ensaladera. Plànol

Plànol d'un element de la vaixella Ona, una ensaladaera. Conté una vista de planta, una de secció amb mides i una de detall de la nansa. Conté la mida de la capacitat (3000 cc). Fotocòpia.

Vaixella Ona. Font gran. Plànol

Plànol d'un element de la vaixella Ona, una font gran. Conté una vista de planta i dues seccions amb mides. Fotocòpia.

Vaixella Ona. Font petita. Plànol

Plànol d'un element de la vaixella Ona, una font petita. Conté una vista de planta i dues vistes de secció amb mides. Fotocòpia.

Vaixella Ona. Nou plat de postre. Plànol

Plànol d'un element de la vaixella Ona, un plat de postre. Conté una vista de secció i una de secció amb mides. Conté la mida de la capacitat (100 cc). Conté la inscripció "Nuevo / Plato postre". Fotocòpia.

Vaixella Ona. Nou plat fondo. Plànol

Plànol d'un element de la vaixella Ona, un plat fondo. Conté una vista de secció i una de secció amb mides. Conté la mida de la capacitat (400 cc). Conté la inscripció "Nuevo / Plato sopero". Fotocòpia.

Vaixella Ona. Nou plat pla. Plànol

Plànol d'un element de la vaixella Ona, un plat pla. Conté una vista de secció i una de secció amb mides. Conté la mida de la capacitat (230 cc). Conté la inscripció "Nuevo / Plato llano". Fotocòpia.

Vaixella Ona. Plat de pastís. Plànol

Plànol d'un element de la vaixella Ona, un plat de pastís. Conté una vista de planta, una de secció i una de secció amb mides. Fotocòpia.

Vaixella Ona. Plat pla gran. Seccions. Plànol

Plànol d'un element de la vaixella Ona, el plat pla gran. Conté una vista de detall de secció amb mides i quatre seccions amb quatre opcions diferents. Escala 1:1. Fotocòpia.

Vaixella Ona. Plat pla gran. Seccions. Plànol

Plànol d'un element de la vaixella Ona, el plat pla gran. Conté una vista de detall de secció amb mides i quatre seccions amb quatre opcions diferents. Escala 1:1. Fotocòpia.

Vaixella Ona. Salsera. Plànol

Plànol d'un element de la vaixella Ona, una salsera. Conté dues propostes, amb vistes de planta i secció de cadascuna. Conté la mida de la capacitat (240 cc). Fotocòpia.

Vaixella Ona. Sopera. Plànol

Plànol d'un element de la vaixella Ona, una sopera. Conté una vista de secció amb mides. Conté la mida de la capacitat (2250 cc). Fotocòpia.

Vaixella Ona. Sotaplat. Plànol

Plànol d'un element de la vaixella Ona, el sotaplat. Conté dues vistes de secció, una en detall amb mides. Conté la mida de la capacitat (277 cc). Fotocòpia.