
Código de referencia
Título
Fecha(s)
- [1913]-[1941?] (Criação)
Nivel de descripción
Fondo
Volumen y soporte
476 Positius fotogràfics (2 àlbums); 12 Positius fotogràfics; 718 Esbossos; 3 Dibuixos (1,3 metres); 1 Factura; 3 Targetes; 1 Catàleg
Nombre del productor
Nombre del productor
Nombre del productor
Historia administrativa
L’any 1842 Josep Pallarols va fundar un establiment al carrer Consolat, núm. 19 de Barcelona. El 1887 el seu fill, Magín Pallarols Merly, va continuar amb el negoci Casa Pallarols, que posteriorment va passar a ubicar-se al Passeig de Gràcia, núm. 44. També va existir un taller al carrer Avenir, núm. 22 de Barcelona però el 1935 va desaparèixer a causa d'un incendi. Cap a l'any 1931 es va ampliar el negoci amb un local al carrer Consell de Cent, núm. 335-337 i, més endavant, també al número 339. El 1949 es va deixar lliure el local de Passeig de Gràcia.
El 1919 l'empresa va ser nomenada Proveïdor de la Reial Casa. Al maig de 1924 va anunciar-se l'agençament dels dormitoris, el despatx i la sala d’estar del Palau Reial de Pedralbes per l'empresa.
L’any 1948 es va tornar a fer l'agençament de diverses estances. Durant el mateix any la botiga va inaugurar uns nous locals per la necessitat d’espais per exposar els productes.
L'octubre de 1926 Magín Pallarols va cedir la direcció de l’empresa al seu fill Juan Pallarols Colomer, qui va ser gerent durant 10 anys.
L’any 1954 l’empresa va canviar de política i va deixar de ser distribuïdora de mobles per passar a dedicar-se únicament al mobiliari d’encàrrec i exportació. Uns anys després, però, es van tornar a ampliar les activitats de l’empresa. La seva activitat va finalitzar l’any 1965 amb la mort de Juan Pallarols.
Durant els seus anys d’activitat, la Casa Pallarols va rebre diversos premis: la Medalla d’Or de l’exposició de San Francisco de Califòrnia (1916), Gran Premi i Medalla d’Or de l’Exposició del Moble de Barcelona (1923), Gran Premi de l’Exposició Universal de Filadèlfia (1926) i Gran Premi amb Medalla d’Or de l’Exposició Internacional de Barcelona (1929).
A més, va dur a terme projectes de prestigi, com les dues instal·lacions del Palau de Pedralbes (1923 i 1948), la del Cercle del Liceu (1924), la de la Companyia Transatlàntica (1924), la de la Capitania General de Catalunya (1927), la del Palacio de Miraflores, residència del president de la República de Veneçuela (1929) o la de la Compañía General Española de Seguros (1954).
Institución archivística
Origen del ingreso o transferencia
Alcance y contenido
El fons comprèn la documentació generada a partir de l'activitat professional del productor en l'àmbit del disseny de mobles i la decoració interior d'habitatges. Conté un àlbum de fotografies d'interiors decorats per la Casa Pallarols, un quadern amb dibuixos, esbossos de mobles dissenyats pel taller, targetes i una factura.
Valorización, destrucción y programación
Tots els documents del fons són de conservació permanent.
Acumulaciones
No es preveuen increments.
Sistema de arreglo
Els fons s'organitza a partir del següent quadre de classificació:
01 Gestió dels recursos econòmics
02 Gestió comercial
03 Producció
Condiciones de acceso
Condiciones
Idioma del material
Escritura del material
Notas sobre las lenguas y escrituras
Características físicas y requisitos técnicos
La documentació que forma aquest fons es troba en un bon estat de conservació.
Instrumentos de descripción
Existencia y localización de originales
Existencia y localización de copias
Unidades de descripción relacionadas
Identificador/es alternativo(os)
Puntos de acceso por materia
Puntos de acceso por lugar
Puntos de acceso por autoridad
Tipo de puntos de acceso
Identificador de la descripción
Identificador de la institución
Reglas y/o convenciones usadas
Normes generals: Norma de descripció arxivística de Catalunya (NODAC). Barcelona: Generalitat de Catalunya, Departament de Cultura, Subdirecció General d'Arxius, 2007.|Normes de l'Ajuntament de Barcelona: Manual d’indexació de descriptors onomàstics i geogràfics. Barcelona: Ajuntament de Barcelona, Arxiu Municipal, 2010; Manual del mètode de descripció del sistema AIDA. Barcelona: Ajuntament de Barcelona, Arxiu Municipal, 2003.|Per als elements "Llengua", "Llengua de la descripció" i "Cultura" s'ha utilitzat: ISO 639-1:2002. Codes for the representation of names of languages − Part 1: Alpha-2 code. Genève : ISO, 2002.|Per als elements "Escriptura" i "Escriptura de la descripció" s'ha utilitzat: Information and documentation : codes for the representation of names of scripts : ISO 15924 = Information et documentation. Codes pour la représentation des noms d'écritures. Genève : ISO, 2004.
Estado de elaboración
Final
Nivel de detalle
Completo
Fechas de creación revisión eliminación
Data de creació: 7 d'agost 2012.
Data de revisió: 20 d'octubre de 2021.
Idioma(s)
- catalán
Escritura(s)
- latín
Fuentes
Per informar l'element "Història del productor" s'ha extret la informació de: La Hemeroteca de La Vanguardia desde 1881 [en línia] http://www.lavanguardia.com/hemeroteca/ [Consulta: 21 de febrer de 2012].
Objeto digital metadatos
Latitude
Longitude
Tipo de soporte
Imagen
Tipo de documento MIME
image/jpeg