S'estan mostrant 195 resultats

Descripció arxivística
Casa Barcelona
Vista prèvia d'impressió View:

52 resultats amb objectes digitals Mostra els resultats amb objectes digitals

André Ricard. Cadira Drac

Projecte de disseny de la cadira "Drac" per André Ricard, produïda per l'empresa Antonio Amat S.A.

Antoni Casadesús. Carret de servei Born

Projecte de disseny del carret de servei Born, per Antoni Casadesús, produït per l'empresa Antoni Casadesús Design. Es tracta d'un carret de peu, plegable, que també es pot penjar a la paret.

Bañó+Asociados. Revister Caxon

Projecte de disseny del revister "Caxon" per Bañó+Asociados, produït per l'empresa Chueca Hermanos s.l.d'una sèrie de canalobres, per Pedro Miralles, produïts per l'empresa Taller Uno.

Briefing del carret Born

Descripció de característiques del carret de servei. Ideologia: plegable, multifuncional, estètic, materials lleugers i duraders resistents als líquids i a la intempèrie, resistent i robust. Materials: Alumini, acer, plexiglas, polièsters, nylon (per juntures). Apareix també el nom del client O.C.S.A [Olimpiada Cultural SA]. Còpia

Casa Barcelona

  • ES MDB FE001
  • Fons
  • 1991

El fons conté els documents dels projectes de disseny d'objectes per a la llar i mobiliari presentats a l'exposició de la Casa Barcelona.

Casa Barcelona

Croquis de la catifa Barcelona

Conjunt d'esbossos i croquis del disseny d ela catifa Barcelona. Inclou dues maquetes amb dues simulacions de la catifa en colors diferents, amb la inscripció "Simulaciones Mas Lluch noviembre 1991"

Croquis del llit Dual

Conté croquis del capçal de l llit i del peu. Inclou un dibuix original i còpies de treball

D & D Design. Llum de peu Ictineo

Projecte de disseny de llum de peu Ictineo, per D & D Design, format per Sergi i Oscar Devesa i Bajet. Es va crear un prototip.

Detalls constructius del carret Born.

Esbossos de detalls constructius i encaixos del carret Born. Apareix encerclat amb retolador blau el dibuix en perspectiva del suport dels prestatges. Còpia.

Dibuix d'alçats del carret olímpic

Dibuix d'alçats frontals i perfils del carret plegat i desplegat. En el tercer dibuix a dalt començant per la esquerra podem veure que en el procés de treball es descarta l'opció d'unes potes perpendiculars a l'estructura vertical del carret de servei. Al costat apareix el dibuix d'una versió de les potes que s'apropa a la definitiva amb la posició diagonal respecte del terra i de l'estructura. El dibuix apareix signat en blau per l'autor. Es detallen les característiques (plegable, per penjar o de peu) i els materials (alumini, acer inoxidable, nylon i) Escala 1:10. Còpia. En aquests moments el carret encara no tenia nom i s'utilitza l'adjectiu olímpic per denominar-lo ja que era un carret encarregat per Olimpiada Cultural.

Dibuix d'alçats del carret olímpic

Primera versió del dibuix d'alçats frontals i perfils del carret Born plegat i desplegat. Apareixen dues opcions de potes perpendiculars a l'estructura vertical del carret de servei i l'opció de potes que s'apropa a la definitiva amb la posició diagonal respecte del terra i de l'estructura. Es detallen les característiques (plegable, per penjar o de peu) i els materials (alumini, acer inoxidable, nylon i) Escala 1:10. Còpia. En aquests moments el carret encara no tenia nom i s'utilitza l'adjectiu olímpic per denominar-lo ja que era un carret encarregat per Olimpiada Cultural.

Dibuixos de detalls constructius del carret Born.

Dibuixos de detalls constructius del carret Born. S'aprecia un dibuix de vista lateral del carret anomenat A, que es troba encerclat amb retolador blau, del que hi ha un dibuix de detall ampliat. Sembla l'element d'unió de les potes. Hi ha un llistat amb anotacions a la part dreta superior del document on es llegeix Hafele en alusió al mostrari d'elements constructius per a mobiliari. Les altres anotacions semblen referir-se a possibles acabats.

Esbós amb diversos carrets de servei.

Esbós amb quatre opcions de carrets de servei amb formes diferents i de diferent complexitat. Un d'ells, dibuixat de perfil, sembla ja mostrar algunes de les característiques del carret Born. Còpia

Esbós del carret Born

Esbossos de diferents vistes (planta i alçat) del carret plegat. Es tracta d'estudis per definir l'aspecte del carret Born. Apareixen encerclats amb retolador blau tres dels dibuixos possiblement per validar les tres opcions. Còpia.

Esbós del carret Born

Esbossos d'alçat tancat i perfil obert del carret Born. S'aprecia que durant el procés de treball es preveia que el carret comptés amb tres nivells de suport. Apareix l'anotació de possibilitat de fer els prestatges regulables i les rodes amb frens per usar el carret com a taula. Apareixen encerclats en blau alguns dels esbossos. Còpia.

Esbós del carret Born

Esbossos de diferents vistes (planta i alçat) del carret plegat. Es tracta d'estudis per definir l'aspecte del carret.

Esbós del carret Born plegat

Esbossos del carret Born plegat amb diferents posibilitats de forma per a les safates i les nanses. Inclou un detall en perspectiva de la forma del perfil dels prestatges. Apareixen anotacions que indiquen els materials de les diferents parts i els dibuixos estan encerclats amb retolador blau. Còpia.

Esbós del carret Born plegat i alguns detalls.

Esbossos de detalls i del carret Born plegat amb una vista frontal d'una versió amb tres prestatges. El carret plegat apareix encerclat amb retolador blau. Podria tractar-se de la validació de l'opció de plegat. Còpia

Esbós del penjador del carret Born.

Esbós en perspectiva explosionada per components amb anotació de materials i diàmetres d'un dels dos suports per penjar el carret Born. A sota un esbós de l'alçat de perfil del suport muntat. Còpia.

Esbós del penjador Paral·lel

Conté la inscripció "Falta foto maqueta" i text explicatiu de les característiques del producte. Fotocòpia.

Esbossos del carret Born plegat

Esbossos del carret Born plegat amb diferents posibilitats de forma per a les safates i les nanses. Inclou un detall en perspectiva de la forma del perfil dels prestatges. Apareixen anotacions que indiquen els materials de les diferents parts. Còpia

Esquemes del llum de sostre Claris

Esquemes dels diferents elements del llum de sostre i text amb els títols dels dibuixos i crèdits de la seva realització. Còpia

Gemma Bernal i Ramon Isern. Vaixella Ona i joc de cafè i de té Ona

Projecte de la vaixella "Ona" dissenyada per Gemma Bernal i Ramon Isern i produïda per Porcelanas Bidasoa.La vaixella i el joc de cafè i te Ona van ser dissenyats per Gemma Bernal i Ramon Isern dins del programa Casa Barcelona. Aquesta va ser una iniciativa organitzada amb motiu de l’Olimpíada Cultural i el seu objectiu era crear una col·lecció d’objectes i mobles per a la llar que poguessin esdevenir icones del disseny de Barcelona. La font inicial d’inspiració del projecte va ser la famosa cadira dissenyada per Mies van der Rohe i Lily Reich per al pavelló alemany de l’Exposició Internacional de Barcelona de 1929. Els impulsors del projecte, Juli Capella i Quim Larrea, van triar alguns dels dissenyadors més rellevants del moment i els van convidar a participar en el projecte en el que cada dissenyador treballaria des del principi amb una empresa determinada que seria la productora de l’objecte. Gemma Bernal i Ramon Isern van decidir-se per la vaixella doncs ja feia temps que en volien dissenyar una. El requisit de Porcelanas Bidasoa, l’empresa associada a aquest producte, va ser que fos un disseny que després tingués sortida entre els seus principals clients que eren grans magatzems. Els dissenyadors van entomar el projecte partint d’unes formes clàssiques a les quals van donar un aspecte més actual però capaç d’aguantar el pas del temps. Per al desenvolupament del disseny va ser important l’ús de l’ordinador, que en aquell moment començava a utilitzar-se.

Idea definitiva del projecte d'una butaca. Dossier

Dossier informatiu referent a la butaca Ateneu i al seu procés de disseny. Conté imatges amb el procés de fabricació de la butaca. Comprén un informe, dos dibuixos originals i una nota manuscrita.

Joc de cafè i de te Ona. Cafetera. Plànol

Plànol de secció de la cafetera del joc de cafè Ona. Indica la capacitat (1380 cc). Es pot apreciar l'ús de la forma el·líptica pot freqüent en aquells moments i que es pot aplicar gràcies a l'ús de recursos informàtics en el procés de disseny. Còpia.

Joc de cafè i de te Ona. Lletera. Plànol

Plànol de planta i secció amb cotes de la lletera del joc de cafè Ona. Indica la capacitat (560 cc). Es pot apreciar l'ús de la forma el·líptica pot freqüent en aquells moments i que es va poder aplicar gràcies a l'ús de recursos informàtics en el procés de disseny. Còpia.

Joc de cafè i de te Ona. Lletera. Plànol

Plànol de secció de la lletera del joc de cafè Ona. Indica la capacitat (560 cc). S'Indiquen les cotes de l'el·lipse que genera la forma de la lletera. Es tracta d'una figura poc utilitzada per realitzar aquest tipus d'objectes degut a les dificultats que implicava realitzar-la, en aquest cas va ser fonamental l'ús de recursos informàtics en el procés de disseny. Còpia.

Joc de cafè i de te Ona. Sucrera. Plànol

Plànol de secció amb cotes de la sucrera del joc de cafè i de té Ona. Inclou detall de la nansa. Indica la capacitat (268 cc). Es pot apreciar l'ús de l'el·lipse per generar tant la sucrera com la nansa. Es tracta d'una forma poc freqüent en aquells moments i que es va poder aplicar gràcies a l'ús de recursos informàtics en el procés de disseny. Còpia.

Joc de cafè i de te Ona. Tassa de cafè. Plànol

Plànol d'un element de la vaixella Ona, una tassa de cafè. Conté una vista de planta, una de secció, un alçat i una de detall de la nansa. Conté la mida de la capacitat (90 cc). Fotocòpia.

Joc de cafè i de te Ona. Tetera. Plànol

Plànol d'un element de la vaixella Ona, una tetera. Conté una vista de planta i un detall, totes dues amb mides. Conté la mida de la capacitat (980 cc). Fotocòpia.

Resultats 1 a 100 de 195