S'estan mostrant 4 resultats

Descripció arxivística
Busquets i Guindulain, Joan, 1903-1989
Vista prèvia d'impressió View:

1 resultats amb objectes digitals Mostra els resultats amb objectes digitals

Casa Joan Busquets

  • ES ES MDB 3-405
  • Fons
  • 1753 / 1982

El fons conté la documentació generada en el decurs de l’activitat del taller d’ebenisteria i botiga de mobles Casa Busquets, des de la seva formació fins el seu tancament, així com documents personals i familiars dels membres de la família.

La part majoritària és la composta per la documentació generada per l'activitat de l’empresa. Inclou un bloc de documents relacionats amb la gestió administrativa i comptable del taller, que cobreix només algunes dècades del segle XX, i permet reconstruir aspectes com els canvis societaris, els moviments econòmics o la clientela de l’empresa. Una sèrie de gran rellevància en quant a volum i contingut informatiu és la constituïda pel mostrari fotogràfic que recull la producció de mobles de la Casa Busquets, amb unes 1.800 imatges. Aquest mostrari ofereix un testimoni fidedigne de la producció del taller i el seu llarg abast temporal permet estudiar l’evolució estilística i el consum de mobles de manera contínua durant un ampli període. És remarcable l’existència de 86 plànols de construcció de mobles, alguns d’ells aquarel·lats i a escala 1:1.

Així mateix, el fons conté una secció de documents de la família Busquets que abasta un període que va des de mitjans del segle XVIII fins a la meitat del segle XX. Comprèn fonamentalment documents relacionats amb la gestió del patrimoni de la família, actes notarials i fotografies familiars.

En el fons apareix representada també l’activitat de la Sala d’Exposicions Busquets, amb documents que fan referència a les obres pictòriques exposades.

Casa Joan Busquets

Documentació acadèmica de Joan Busquets i Guindulain

La unitat conté la documentació acadèmica de Joan Busquets i Guindulain al seu pas per l'Instituto General y Técnico de Barcelona, l'Escuela Industrial de Tarrasa i, posteriorment, per l'Escola Superior dels Bells Oficis. Aquesta documentació està formada pels resguards de les matrícules, les qualificacions obtingudes en cada assignatura i els llibres d'escolaritat expedits per l'Instituto General y Técnico de Barcelona i l'Escuela Industrial de Tarrasa.

Documents i testimonis de la Guerra Civil

La unitat conté la documentació generada durant la Guerra Civil espanyola, relacionada amb Joan Busquets i Guindulain. Comprèn correspondència entre familiars i camarades de guerra per informar-se sobre la seva situació; documentació expedida per diferents entitats com la UGT, la Generalitat de Catalunya, el Sindicat General de Tècnics de Catalunya; alguns números de revistes de l'època, com l'Esquella de la Torratxa i La Publicitat; retalls diversos de diaris i del Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.