Fons 3-645 - Jordi Galí Figueras

Original Objecte digital not accessible

Codi de referència

3-645

Títol

Jordi Galí Figueras

Data(es)

  • 1948 / 1987 (Creació)

Nivell de descripció

Fons

Volum i suport

0,5 metres lineals

Nom del productor

(1912 / 2001)

Història biogràfica

Interiorista i dissenyador, Jordi Galí Figueras (Barcelona, 1912-2001) va ser un dels promotors del disseny català més importants del segle xx.

Format com a arquitecte tècnic, estudis que va finalitzar el 1942, Jordi Galí va obrir un estudi propi des del qual va treballar diferents camps vinculats a l’arquitectura, essent l’interiorisme i el disseny de producte, especialment el mobiliari, les seves principals àrees de treball.

Entre les seves obres d’interiorisme més destacades figuren l’hotel Cap sa Sal de Begur, l’hotel la Rotonda de Barcelona, l’hotel Blau Mar de Salou i l’hotel del Llac de Puigcerdà. A més, també va decorar alguns cinemes com el Waldorf, el Floridablanca i el Catalunya.

L’any 1962 va obrir la botiga de mobiliari i estudi d’interiorisme Tecmo, que ràpidament va esdevenir popular pel mobiliari que venia i pels dissenys innovadors d’en Jordi Galí. Juntament amb els seus fills, Beth i Jordi, va fundar l’editora de disseny 3 G (tres Galí), dedicada a la producció dels dissenys propis.

Jordi Galí també va ser docent de l’Escola Blanquerna i l’escola Eina de disseny i art. Fortament vinculat amb l’àmbit del disseny, fou Vocal de la Junta d’ADIFAD (1967). L’any 1977 va rebre la medalla al mèrit artístic en la categoria d’or per l’Ajuntament de Barcelona.

Origen de l'ingrés o de la transferència

Abast i contingut

El fons conté els dibuixos de diferents projectes d’arquitectura i interiorisme.

Valoració, destrucció i programació

Ingressos

Sistema d'organització

Condicions d'accés

Lliure accés, segons els termes establerts en la normativa d'accés del Centre de Documentació del Museu del Disseny de Barcelona, amb possibles excepcions derivades o relacionades amb l’estat de conservació, d’acords presos amb el donant en el moment de l’ingrés o de l’existència de dades protegides per la legislació vigent.

Condicions de reproducció

Qualsevol persona pot obtenir reproduccions dels documents que siguin de lliure accés sempre que aquest no estigui limitat per l’estat de conservació, per acords presos amb el donant en el moment de l’ingrés o per l’existència de dades protegides per la legislació vigent. La reproducció es farà d’acord a l’establert en la Llei de Propietat Intel·lectual en els documents en que aquesta sigui d’aplicació. Per a la reproducció de qualsevol tipus de document, tant per a ús privat com públic, es requereix la sol·licitud prèvia de l'interessat i l'autorització expressa i per escrit del Centre de Documentació del Museu del Disseny de Barcelona.

Idioma del material

Escriptura dels documents

  • llatí

Nota sobre les llengües i escriptures

Característiques físiques i requeriments tècnics

Instruments de descripció

Existència i localització dels originals

Existència i localització de reproduccions

Unitats de descripció relacionades

Descripcions relacionades

Identificador(s) altenatiu

Punts d'accés per matèria

Punts d'accés per lloc

Punts d'accés per autoritat

Punts d'accés de gènere

Identificador de la descripció

Identificador de la institució

AMDB

Regles o convencions

Normes generals: Norma de descripció arxivística de Catalunya (NODAC). Barcelona: Generalitat de Catalunya, Departament de Cultura, Subdirecció General d'Arxius, 2007.
Normes de l'Ajuntament de Barcelona: Manual d’indexació de descriptors onomàstics i geogràfics. Barcelona: Ajuntament de Barcelona, Arxiu Municipal, 2010; Manual del mètode de descripció del sistema AIDA. Barcelona: Ajuntament de Barcelona, Arxiu Municipal, 2003.
Per als elements "Llengua", "Llengua de la descripció" i "Cultura" s'ha utilitzat: ISO 639-1:2002. Codes for the representation of names of languages − Part 1: Alpha-2 code. Genève : ISO, 2002.
Per als elements "Escriptura" i "Escriptura de la descripció" s'ha utilitzat: Information and documentation : codes for the representation of names of scripts : ISO 15924 = Information et documentation. Codes pour la représentation des noms d'écritures. Genève : ISO, 2004.
En la informació de l'element títol, s’ha utilitzat lletra cursiva quan es tracta de títols formals.

Estat d'elaboració

Nivell de detall

Dates de creació revisió eliminació

Data de creació: 4 de juliol de 2022.

Idioma(es)

  • català

Escriptura(es)

  • llatí

Fonts

Area de drets Objecte digital (Exemplar original)

Area de drets Objecte digital (Referència)

Area de drets Objecte digital (Thumbnail)

Àrea d'ingressos

Matèries relacionades

Persones i organitzacions relacionades

Related genres

Llocs relacionats