UDC BAD-0081 - Mobiliari per a la casa Sol i Mar de Caldetes per al sr. Soler

Armari per a nens Alcova amb dos llits Sala amb llibreria amb sofà, taula de centre i butaques Menjador amb taula, cadira de braços, cadires i bufet Menjador amb taula, cadira de braços, cadires i bufet Fumador en roure amb sofà, xemeneia i taula de centre Saleta de senyora amb canapè, taula de centre i cadira Saleta de senyora amb canapè, taula de centre i cadira Saleta de senyora amb secreter, taula i cadires Saleta de senyora amb canapè i taula de centre Hall amb taula de centre, bufet, armari i cadires Hall amb taula de centre, bufet, armari i cadires Hall amb taula de centre, bufet, armari i cadires Hall amb bufet i cadires Hall amb bufet i cadires Hall amb armari i cadires Alcova amb armari, llit, tauleta de nit, cadires i canapè Alcova amb armari, llit, tauleta de nit, cadires i canapè Alcova amb dos llits i tauleta de nit Calaixera de racó amb marqueteria i motiu floral Moble fumador i cadira en caoba Marc d'entrada a alcova, tocador i cadira Saleta de senyora amb secreter i taula Secreter

Identity area

Reference code

ES ES MDB 3-404-02-01-02-BAD-0081

Title

Mobiliari per a la casa Sol i Mar de Caldetes per al sr. Soler

Date(s)

  • [ca. 1926] (creation)

Level of description

UDC

Extent and medium

42 Positius fotogràfics, paper i cartolina, b/n (69 unitats reprogràfiques).

Context area

Name of creator

Archival history

Immediate source of acquisition or transfer

Content and structure area

Scope and content

Conjunt de quaranta-dos fotografies de mobiliari per a diverses estances de la casa Sol i Mar de Caldes d'Estrac, o Caldetes, propietat de Santiago Soler. En nombroses fotografies apareix escrit el nom del client (Sr. Soler) i de vegades la paraula Caldetes. En la revista Gaseta de les Arts, número 61, de 1926 apareixen publicades fotografies d'algunes estances de la casa amb mobiliari d'Antoni Badrinas, explicant que pertanyen a la casa Sol i Mar de Caldetes, el que ens permet associar el nom de la casa al seu propietari. A partir d'una esquela de Mauricio Soler Mauri, sabem que va morir a la seva "casa-torre Solimar de Caldetes" i que era fill de Santiago Soler Puigdollers. S'esmenta també a l'empresa Hilados y Tintes Soler.

Appraisal, destruction and scheduling

Accruals

System of arrangement

Conditions of access and use area

Conditions governing access

Conditions governing reproduction

Language of material

  • Catalan
  • Spanish
  • French

Script of material

  • Latin

Language and script notes

Physical characteristics and technical requirements

Finding aids

Allied materials area

Existence and location of originals

Existence and location of copies

Related units of description

Conjunt relacionat amb el BAD-0079, que conté les vistes exteriors de la casa Sol i Mar, on estaven ubicats els mobles d'aquesta unitat.

Related descriptions

Publication note

Folch i Torres, Joaquim. "Els mobles d'en Badrinas". En: La Gaseta de les Arts, Any III, Núm. 61, 15 novembre 1926. pp 2-3. / Benet, Rafael. A. Badrinas. Barcelona : Quatre coses, 1926. / Esquela de Mauricio Soler Mauri. La Vanguardia Española, 17 octubre 1940, p. 2. http://hemeroteca.lavanguardia.com/preview/1940/10/17/pagina-2/33118660/pdf.html [consulta 3 juliol 2015].

Notes area

Alternative identifier(s)

Access points

Name access points

Genre access points

Description control area

Description identifier

Institution identifier

AMDB

Rules and/or conventions used

Status

Final

Level of detail

Parcial

Dates of creation revision deletion

Language(s)

Script(s)

Sources

Accession area