Series 01 - Mostraris de productes

Cadira Chaise longue Marc de cornucòpia Mirall Cortinatge Armari amb mirall Cadira Estendard amb tapís Esbós Dibuix de cadira Esbós de capçal de llit i dosser Consola i mirall Sala vestíbul amb aparador, cadira de braços, cadires, taula de centre Saló amb sofà, butaques, taula de centre i mirall Butaca Sofà Cadira de braços i dues cadires entapissades Sofà Llit de matrimoni amb dosser Llit amb dosser, armari i mirall Armari i llit amb dosser Dormitori amb dosser, mirall i armari. Número 37 Dormitori amb llit amb dosser, tauleta de nit i cadira de braços Número 0133. Llit Armari i llit amb dosser Llit amb dosser i armari amb mirall Llit de matrimoni Llit de matrimoni Dormitori amb llit amb dosser i tauletes de nit Alcova amb llit amb dosser i tauleta de nit. Número 30 Alcova amb dos llits, tauleta de nit i chaise longue Tauleta de nit Tauleta de nit Tauleta de nit Tauleta de nit Tauleta de nit Armari amb mirall Armari amb mirall Armari amb mirall Armari amb mirall Armari amb mirall Armari amb mirall Armari amb mirall Armari amb mirall Armari amb mirall Armari amb mirall Armari amb mirall Lligador Rentamans Rentamans Rentamans Rentamans Lligador Lligador Lligador Rentamans Rentamans Taula auxiliar Taula auxiliar Taula auxiliar Taula de centre, tauleta auxiliar Taula auxiliar Tauleta rodona Taula auxiliar Peanya Tauleta de nit Taula de centre Taula de centre Taula auxiliar Número 0077. Saló amb taula, cadires, cadires de braços, consola i mirall i sofà Número 0024. Born Born. Sofà rodó amb jardinera central decorativa Número 0027. Canapè Canapè Cadira de braços i cadira Número 0026.1. Cadira de braços i cadira Número 0026.2. Cadira Número 0026.3. Cadira de braços Canapè Banqueta Cadira Número 0128. Butaca Butaca Cadira Número 0010-11. Cadira i cadira de braços auxiliar de saló Número 0011. Cadira per saló Número 0010. Cadira de braços auxiliar de saló Número 0189. Cadira de braços auxiliar de saló Número 0188. Cadira Chaise longue a la moda tapissera Número 0127. Butaca tapissera Chaise longue i butaca Butaca a la moda tapissera Butaca a la moda tapissera Butaca a la moda tapissera Cadira curul tapissera Sofà a la moda tapissera Número 0143. Chaise longue Número 0190. Butaca a la moda tapissera Número 0158. Sofà
Results 1 to 100 of 1885 Show all

Identity area

Reference code

ES ES MDB 3-405-02-02-02-09-01-01

Title

Mostraris de productes

Date(s)

  • [1888 / 1949] (creation)

Level of description

Series

Extent and medium

1600 fotografies; 2 àlbums enquadernats (253 fotografies)

Context area

Name of creator

(1840 / 1946)

Archival history

Immediate source of acquisition or transfer

Content and structure area

Scope and content

La sèrie està formada per 1.853 positius fotogràfics, amb imatges de mobles dissenyats i realitzats pel taller de la Casa Busquets. Aquestes imatges són un reflex de la producció de mobles i elements decoratius portada a terme pel taller Busquets durant tota la seva trajectòria, i permet reseguir les tipologies de mobiliari realitzats en cada període i els diferents estils demandats per la clientela. Durant la primera època, els interiors vuitcentistes són d'estil historicista, amb elements de diferents períodes del passat. Més endavant es comencen a produir mobles d'estil modernista i durant el noucentisme es simplifiquen les formes i s'imposa l'estil déco. Les fotografies són en gran part instantànies d'estudi però també hi ha una important presència d'imatges dels interiors moblats de les cases dels clients on es col·locaven els mobles de Busquets. Se sap que gran part de les fotografies van estar fetes pel fotògraf Pau Audouard i, ja en el segle XX, se'n troben d'altres amb el segell de Josep Sala. Moltes contenen anotacions referents a cada peça: número de mostrari, mides i preus de cost i de venda. Els preus estan codificats, utilitzant-se com a clau la primera lletra del nom de cada xifra. En cada fotografia apareix adherit l'anagrama del taller.

Appraisal, destruction and scheduling

Accruals

System of arrangement

La gran majoria de fotografies que composen la sèrie porten un número d'identificació manuscrit en el suport secundari al qual estàn adherides, el qual segueix, a grans trets, una seqüència cronològica de creació de les peces representades. L'ordenació física de les fotografies en els contenidors de conservació s'ha fet seguint aquesta numeració. En la descripció arxivística, les fotografies s'han ordenat cronològicament, segons la data de creació de la peça representada, en base a l'atribució de dates que es fan en: SALA, Teresa-M. La Casa Busquets: 1840-1929. Tesi doctoral. [Barcelona: l'autora], 1993. Aquesta font abasta fins a 1929 i a les fotografies posteriors a aquesta data se'ls ha atribuit el rang de dates 1930-1956, ordenant-se al final de la seqüència.

Conditions of access and use area

Conditions governing access

Conditions governing reproduction

Language of material

Script of material

  • Latin

Language and script notes

Physical characteristics and technical requirements

Finding aids

Allied materials area

Existence and location of originals

Existence and location of copies

Related units of description

Related descriptions

Notes area

Alternative identifier(s)

Access points

Subject access points

Place access points

Name access points

Genre access points

Description control area

Description identifier

Institution identifier

AMDB

Rules and/or conventions used

Status

Final

Level of detail

Minimal

Dates of creation revision deletion

Language(s)

Script(s)

Sources

Accession area

Related subjects

Related people and organizations

Related genres

Related places

Physical storage

  • Caixa GF: FTL0001 / FTL0013
  • Àlbum: FT0066 / FT0093