Sub-sèrie 01 - Premis Delta

Codi de referència

ES MDB MDB ADI-08-01-01

Títol

Premis Delta

Data(es)

  • 1961- (Creació)

Nivell de descripció

Sub-sèrie

Volum i suport

70 capses (paper, fotografies, diapositives, negatius, transparències).

Nom del productor

(1960 /)

Institució arxivística

Origen de l'ingrés o de la transferència

Abast i contingut

Conté la documentació generada per l'organització dels Premis Delta. La documentació que conté cada premi comprén els temes principals relacionats amb l'organització: les bases, la difusió del premi, la tria dels seleccionats, el jurat, la gestió econòmica de l'esdeveniment, temes relacionats amb la premsa i correspondència. Al mateix temps, existeix documentació de tipus fotogràfic dels productes no seleccionats, que pot ser en imatge positiva, negatius, transparències o CD-ROM.
Els premis Delta són un premi concedit per l'entitat ADI FAD a tots aquells objectes industrials espanyols i extrangers que destaquen en el seu disseny per l'utlilització de materials nous, per la forma estètica del producte i per la solució de ser utilitari.
La preparació del premi segueix aquest procès: es convoca per mitjà de l'ADI FAD, tant als dissenyadors espanyols com estrangers. Els productes es presentaran en format fotogràfic amb una petita memòria descriptiva del producte, i les seves característiques tècniques.
S'omplirà la butlleta d'inscripció facilitada per la secretaria de l'entitat. Les bases contemplan la concessió d'un Delta d'Or i Delta de Plata en cadascun dels sectors representats. També es concedeix la distinció de Selecció dels premis Delta als productes seleccionats. Els guanyadors podràn ostentar l'etiqueta de disseny selecció ADI FAD. La llegenda i el Delta de l'etiqueta són marques registrades, només l'entitat pot reproduir-les i permetre la seva publicació en catàlegs, fulletons, espots publicitaris, anuncis i televisió.
Els objectes amb Premi Delta tenen els seguents drets: el símbol tridimensional del Premi Delta; l'exhibició de l'article en totes les exposicions d'ADI FAD, tant a Espanya com a l'estranger; la divulgació dels premis per premsa, ràdio, i televisió; i l'enviament fotogràfic a les principals revistes de disseny.

Valoració, destrucció i programació

Ingressos

Sistema d'organització

La sèrie està ordenada de forma cronològica i per unitats documentals compostes per cada Premi Delta organitzat per l'entitat.

Condicions d'accés

Condicions de reproducció

Idioma del material

Escriptura dels documents

Nota sobre les llengües i escriptures

Característiques físiques i requeriments tècnics

Instruments de descripció

Existència i localització dels originals

Existència i localització de reproduccions

Unitats de descripció relacionades

Descripcions relacionades

Nota

Els Premis Delta es van concedir anualment fins al 1993, amb el parèntesi dels anys 1971-73 i 1982, 1983 i 1985, en els quals no es van atorgar, però es va mantenir l'exposició de productes seleccionats en un desig evident d'accentuar el caire de "mostra de disseny" i d'eliminar els aspectes competitius del concurs.

Identificador(s) altenatiu

Punts d'accés per matèria

Punts d'accés per lloc

Punts d'accés per autoritat

Punts d'accés de gènere

Identificador de la descripció

Identificador de la institució

DHUB

Regles o convencions

Estat d'elaboració

Fi

Nivell de detall

Complet

Dates de creació revisió eliminació

28 agost 2012 (creació); 12 desembre 2012 (revisió)

Idioma(es)

  • català

Escriptura(es)

  • llatí

Fonts

Àrea d'ingressos

Matèries relacionades

Persones i organitzacions relacionades

Related genres

Llocs relacionats